25 години Профи Турс - игра с награди
Проверяваме цени и наличност в хотела в Халкидики - Атон. Моля, изчакайте.

Търсене на хотел

Стаи:

  Стая 1

Атон, Халкидики

Източният ръкав на полуостров Халкидики - Атон - е впечатляващо място. В по-голямата си част е неразработена, а плажовете на север по крайбрежието са по-популярни сред местните, отколкото сред туристите. Голяма част от Атон принадлежи на самоуправляващата се автономна монашеска територия Света гора - обект от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО от 1988 г. Света гора е дом на 20 манастира, първият от които е основан през 963 г. Днес на Атон живеят повече от 1500 монаха от Гърция и други източноправославни държави. Обявена за градина на Богородица - след разкази на хора, че Пресветата Дева им се е явила - светата територия е затворена за посещение от жени и деца; атонските монаси са се посветили изцяло на Дева Мария и тя е единственото женско влияние, което допускат. Но ако наемете лодка или се присъедините към някоя от организираните туристически екскурзии с корабче покрай брега, ще имате възможност да видите откъм морето старинните манастири, кацнали драматично на върха на скалисти възвишения. За самата планина Атон се казва, че е кръстена на великана, който е хвърлил огромна скала по Зевс, но не го уцелил и скалата се превърнала в днешната планина. Местните дейности включват разходки, катерене, колоездене и морски каякинг.

Плажове на Атон, Халкидики

Плаж Камбос:

Плажът се намира на изток от Пиргадикия и представлява тих, широк, разпрострян пясъчен плаж пред богата маслинова горичка.

Плаж Пиргос:

Изолиран чакълест плаж с разпръснати чинари и рибарски лодки. Наоколо се простират нивя и тук-таме се вижда по някоя ферма.

Плаж Олимпиада:

Удивителен пясъчен плаж с бял фин пясък и заобиколен от гора от чинари. Разположен е в предната част на едноименното селище. Разполага с ресторанти, механи, барове и кафенета, както и със съоръжения за водни спортове.

Плаж Урануполис:

Пясъчният плаж на Урануполис започва от Трипити и достига до едноименното село. Покрай брега има много хотели, както и съоръжения за всички видове водни спортове.

→ повече

Най-популярни хотели на Атон

→ Всички хотели на Атон (21 хотели)

Хотели на Халкидики

Хотели в Гърция

Препоръчани хотели в Гърция

cache load