25 години Профи Турс - игра с награди
Проверяваме цени и наличност в хотела в Халкидики - Касандра. Моля, изчакайте.

Търсене на хотел

Стаи:

  Стая 1

Касандра, Халкидики

Най-популярният и най-разработен от трите "пръста" на полуостров Халкидики е западният полуостров Касандра. Той е подходящ за семейни почивки и има дълги златисти пясъчни плажове, граничещи си с осеяни с диви цветя зелени хълмове. Разкрийте природната красота на региона с някой от пешеходните и велосипедни маршрути през гората. Сред другите атракции на полуостров Халкидики е живописното историческо селище Афитос, гледащо към полуостров Ситония, в което можете да се потопите в незабравимата атмосфера на чаровните каменни къщи и калдъръмени улички. Можете да изследвате закътаните заливчета на Касандра с лодка или да плавате до други привлекателни курорти като Потидеа и Порто Куфо.

Местоположение на Касандра

От трите ръкава на Халкидики Касандра е най-близкият до град Солун – разстоянието до най-близкото селище е 70 км, които се изминават с кола за по-малко от час. Обърната към Егейско море на юг, със Солунския залив от лявата си страна и Торонийския – от дясната, бреговата линия на Касандра предлага богатство от природни пейзажи: златист пясък, светло-сини води и борови гори, които стигат до плажовете. Навлизането в Касандра е много впечатляващо, тъй като тя е свързана с Халкидики чрез моста в Неа Потидея. В действителност п-в Касандра е остров, отделен от сушата чрез канала Потидея, който предлага прекрасна панорамна гледка, особено при залез слънце.

Митология и история на Касандра

Първоначално Касандра се е наричала Флегра, което означава „място на огньове“. Според древногръцката митология Касандра е била домът на гигантите и място на т.нар. Гигантомахия или великата битка на гигантите с олимпийските богове. По време на съревнованието гигантите, които се опитвали да завземат управлението на света от боговете, хвърляли големи камъни от Флегра към Олимп, които според легендата се превърнали в сегашните острови в Егейско море. Тази битка продължила стотици години, докато един ден боговете не помолили за помощ Херакъл, който убил най-силния от гигантите, Алкионей. Поразена от смъртта на баща си, дъщеря му Палини (със старогръцко произношение Палене) пада в морето заедно със сестрите си. Макар и спасени от Амфитрита и превърнати от нея в морски птици, Палини все пак остава име на най-западния ръкав на Халкидики – това име може да се чуе и досега. В 315 г. пр.н.е. царят на Македония Касандър построява град Касандрия на мястото на древния град Потидея. От него идва и съвременното име на полуострова – Касандра.

Природата на Касандра

В Касандра се редуват по-полегати с по-хълмисти пейзажи, неизменно морски, но също и на места гористи или селскостопански. Най-често срещаните дървета са палми, маслинови дръвчета и борове. Селищата са изпъстрени от цветя, а олеандрите са навсякъде. Плажовете са пясъчни, но има и каменисти и чакълести.

Дейности в Касандра

Касандра е най-добрият избор за тези, които предпочитат оживени дестинации с много възможности за забавление и много предлагани дейности – всякакви морски и плажни спортове, разходки пеша и с колела, екскурзии с корабче.

Нощен живот в Касандра

В Касандра има изобилие от развлекателни центрове, барове и клубове, които са много популярни през летния сезон. Нощният живот привлича хора не само от Касандра, но и от други села на Халкидики и хиляди от Солун. Ръкавът е дом на и на някои от най-известните гръцки плажни барове. А ако имате нужда от малко тишина и спокойствие след цяла нощ танци, в района можете да откриете и по-неоживени плажове.

Плажове на Касандра, Халкидики

Плаж Неа Потидея (Халкидики):

Плажът е разположен пред едноименното селище и е огромен, пясъчен и изцяло организиран. Свързан е с плажа Агиос Мамас. Разполага с всякакви видове ресторанти, барове и съоръжения за водни спортове.

Плаж Сани (Халкидики):

По крайбрежието на Сани има множество по-малки плажове - мястото е сред най-популярните на Касандра. Всички те са пясъчни и предоставят всякакви удобства за къпещите се (ресторанти, барове и водни спортове). В района някога се е издигал древният град Сани Палини, построен от преселници от Еретрия. До римско време той е бил един от най-развитите градове на Халкидики.

Плаж Палиури (Халкидики):

Плажът е известен също и като Канавица или Крузо (по името на стария град). Това е един омайващ пясъчен плаж, заобиколен от борови дървета. На плажа можете да намерите хотели, ресторанти и барове, както и съоръжения за всякакви видове водни спортове.

Плаж Криопиги (Халкидики):

Плажът е пред едноименното населено място. Известен е още и като Пигадакия. Има ситен пясък и изцяло пясъчно дъно на морето. Налице са будка за освежаващи напитки и съоръжения за водни спортове.

Плаж Гларокавос (Халкидики):

Огромен плаж, един от най-красивите на Халкидики, с пясък и дребен чакъл. В края му има лагуна. Плажът разполага с будка с освежаващи напитки.

Плаж Ханиоти и Полихроно (Халкидики):

Широк, пясъчен и напълно организиран плаж пред едноименните селища. Разполага с всякакви ресторанти и барове, а също и със съоръжения за водни спортове. През лятото се посещава от много хора.

→ повече

Най-популярни хотели на Касандра

→ Всички хотели на Касандра (171 хотели)

Хотели на Халкидики

Хотели в Гърция

Препоръчани хотели в Гърция

cache load