25 години Профи Турс - игра с награди
Проверяваме цени и наличност в хотела в Палиури. Моля, изчакайте.

Търсене на хотел

Стаи:

  Стая 1

Палиури, Халкидики

Разстояния до Палиури

Разстояние от Солун до Палиури: 120 км.

Разстояние от Агиос Николаос до Палиури: 8 км.

Разстояние от Пефкохори до Палиури: 8 км.

Обща информация за Палиури

Разположено в южната част на Касандра, Халкидики, Палиури е традиционно селище, заобиколено от зеленина. Макар че не е разположено край брега, то е отлична база за всички, които нямат нищо против да повървят малко до един от най-красивите плажове на Касандра.

Отличителните черти на архитектурата от XIX век са преобладаващи в цялото село, a разходката по неговите тесни чаровни улички в неповторимата светлина на следобедните часове носи истинско удоволствие. Можете да се полюбувате на уютния градски площад, заобиколен от кафенета и стари къщи. Със спокойните брегове в близост, окичени от малки пристанища, Палиури е едно от най-популярните кътчета на Халкидики.

В и около селището можете да намерите къмпинг, спа центрове, хотели и интересни таверни, сервиращи добре приготвени специалитети, базирани на месо и прясна риба. Районът е известен с производството на висококачествени зехтин и мед.

Заобиколен от хълмове, борови гори и красиви лагуни, Палиури е отлична изходна точка за туристически обиколки из Касандра. Любителите на нощния живот могат да се възползват от различни партита, които се провеждат в плажните барове, но ако искате да сте на по уединено място, има няколко закътани плажа в полускритите заливи край Палиури.

История на Палиури

Името на селището „Палиури“ идва от гръцкия израз „палиурия“ по името на бодливите храсти, които традиционно в миналото са се използвали за ограждане на дворовете.

В древността градът Терамовос е бил разположен на територията на сегашно Палиури. Това е потвърдено и от писанията на Херодот. Археологическите открития в района и в близост до залива потвърждават съществуването на това селище. Според Херодот жителите на града били насилствено наети от персийския владетел Ксеркс през Втората гръко-персийска война (490 г. пр.н.е.). Това би могло да даде обяснение защо градът не е споменат отново на по-късен етап от други историци.

Интересни места около Палиури

По царското постановление близката област Хрусо е основана през 1918 г. Хрусо е забележителна със своите дървета, скални пейзажи и очарователни плажове, както и с прекрасната околност на Порто Валица.

Югоизточно от Палиури се намира селцето Агиос Николаос. То се отличава с очарователен с пейзаж с два живописни залива, естествено пристанище и малък полуостров, на който е изградена историческата църква "Свети Николай". При строежа на малката църква са ползвани камъни от древен храм на Аполон, чиито структури и релефи все още могат да бъдат открити в стените.

Плажове в близост до Палиури, Халкидики

Плаж Палиури (Халкидики):

Плажът е известен също и като Канавица или Крузо (по името на стария град). Това е един омайващ пясъчен плаж, заобиколен от борови дървета. На плажа можете да намерите хотели, ресторанти и барове, както и съоръжения за всякакви видове водни спортове.

Плаж Гларокавос (Халкидики):

Огромен плаж, един от най-красивите на Халкидики, с пясък и дребен чакъл. В края му има лагуна. Плажът разполага с будка с освежаващи напитки.

Плаж Пефкохори (Халкидики):

Широк, пясъчен и напълно организиран плаж, разположен пред едноименното село. През лятото той привлича много посетители. Разполага с всякакви ресторанти и барове, а също и със съоръжения за водни спортове.

Плаж Лутра Агиас Параскевис (Халкидики):

Красив, пясъчен и спокоен плаж, намиращ се на 2км от селцето Агия Параскеви с едноименните термални бани. Разполага с малки таверни.

Най-популярни хотели в Палиури

→ Всички хотели в Палиури (7 хотели)

Хотели на Халкидики

Хотели в Гърция

Препоръчани хотели в Гърция