25 години Профи Турс - игра с награди
Проверяваме цени и наличност в хотела в Халкидики - Ситония. Моля, изчакайте.

Търсене на хотел

Стаи:

  Стая 1

Ситония, Халкидики

Ситония е по-тихият от Касандра среден ръкав на Халкидики с по-спокоен ритъм и красиви плажове по източната и западната си брегова линия. От източния бряг на Ситония се разкриват отлични гледки към планината Атон. Пейзажът е по-неравен и планински, изпъстрен от живописни рибарски селца и девствени плажове. Сред интересните места на ръкава е древният град Торони, датиращ чак от 8 век пр. Хр.

Местоположение на Ситония

Полуостров Ситония е заобиколен от Торонийския залив от източната страна и Сингитския залив от запад. От Солун отнема около един час и двайсет минути, за да се достигне до ръкава с кола (ок. 105 км). Ситония е кръстен на Ситонас, син на Посейдон, бог на морето в древногръцката митология. Това е предпочитаният ръкав на Халкидики за туристите, които търсят повече спокойствие и наслаждение на природните богатства, отколкото бурен нощен живот и внушителни луксозни курорти. В съответствие с това и пътната инфраструктура е по-малко развита от тази на Касандра, а някои от плажовете са достъпни само по черни пътища. Това обаче е в плюс за онези, които търсят по-малко населени крайморски кътчета.

Природата на Ситония

В Ситония ще намерите перфектното съчетание на планина и море. Това е мястото, където безупречната красота на средиземноморските борови дървета, достигащи до самото море, белите пясъчни плажове, чистите синьо-зелени води и лазурното небе улавят взора още от първия миг. Вълнуващият пейзаж привлича всякакви туристи, особено любителите на природата, които искат да избягат от цивилизования живот. Ръкавът е любим и на самите гърци. Все пак трябва да се има предвид, че не всички плажове са пясъчни, има и каменисти, на които трябва да се ходи внимателно; добре е също да се следи за морски таралежи или остри миди.

Настаняване на Ситония

В Ситония могат да се намерят луксозни туристически курорти, но най-вече се набляга на по-малки семейни хотели и апартаменти. Тук са и най-големите и красиви къмпинги.

Дейности в Ситония

В Ситония можете да се насладите на различни видове дейности като например пешеходни преходи по обраслите с борове възвишения в по-вътрешната част на ръкава, изчакването на които ви дарява с неповторима панорама към съседните ръкави. Други възможности за развлечение са гмуркане, риболов, планинско колоездене, голф, тенис, водни спортове и конна езда. Мога да се наемат моторни лодки за разходки из заливите или до съседните ръкави на полуострова.

Нощен живот в Ситония

Нощният живот не е най-характерната черта на Ситония и е свързан най-вече с курортите, но също така има много екзотични плажни барове, разположени на великолепни заливи.

Плажове на Ситония, Халкидики

Плаж Метаморфози (Халкидики):

Плаж с борови дървета и комбинация от пясък и чакъл в предната част на едноименното населено място. Това е един от най-красивите плажове в централната част на Халкидики с идилични заливчета, гъсти борови гори (на места достигащи до самите вълни) и невероятни залези. Добре развит е, разполага с всякакви ресторанти, барове, минимаркет и съоръжения за водни спортове, но има и по-девствена част.

Плаж Каламици (Халкидики):

Удивителен плаж с изключително фин бял пясък и впечатляващи сиви скални образувания около него. Този плаж е много популярен сред къмпингарите и през най-топлите месеци е доста пренаселен, но затова пък през юни и септември може да бъде посещаван по-спокойно и е истинско попадение.Разполага с ресторанти и механи.

Плаж Сарти (Халкидики):

Голям пясъчен плаж в предната част на едноименното курортно селце. Ивицата е почти необятна - затова и трудно се пренаселва - с фин пясък, плитки кристални води и красиви бели скалисти образувания. Има директна гледка към планината Атон. Разполага с ресторанти, механи, барове и кафенета.

Плаж Кавуротрипес (Халкидики):

Закътана дантела от малки бели пясъчни заливчета, оградени от обли скали, простираща се на дължина от около 5 км. Името от гръцки означава "рачешките дупки". Водите са тюркоазени, а освен от вълните, скалите са изваяни и от редица гръцки скулптори - същинско произведение на природата и изкуството в едно. Гъсто разположени борови дървета, достигащи до брега, пък предлагат сянка на плажуващите. Един от най-интересните и красиви плажове на Ситония.

Плаж Криарици (Халкидики):

Чудесен пясъчен плаж с красив пейзаж и изглед към островчетата Скепес, Ахиной и Петалида. Макар и един от най-красивите плажове на Халкидики, той е също така и един от най-скритите и неизвестните. До него се достига по малки лабиринтообразни черни пътища. Пуст е, с много фин пясък и кристални води.

Плаж Агиос Йоанис (Халкидики):

Красив и голям пясъчен плаж с кристално чисти води и фин пясък. Дъното е плитко и подходящо за деца. Към края на плажа има и още няколко изолирани мини плажчета. Разполага с няколко бара с чадъри и шезлонги.

Плаж Тристиника (Халкидики):

Огромен пясъчен плаж, който напомня на начина, по който плажовете на Ситония са изглеждали в миналото, преди да бъдат развити. Намира се в предната част на малко селище с хотели, механи и стаи под наем. Там можете да посетите един от най-красивите плажни барове в Халкидики.

→ повече

Най-популярни хотели на Ситония

→ Всички хотели на Ситония (76 хотели)

Хотели на Халкидики

Хотели в Гърция

Препоръчани хотели в Гърция

cache load