25 години Профи Турс - игра с награди
Проверяваме цени и наличност в хотела в Сани. Моля, изчакайте.

Търсене на хотел

Стаи:

  Стая 1

Сани, Халкидики

Разстояния до Сани

Разстояние от Солун до Сани: 92 км.

Разстояние от Неа Фокея до Сани: 9км.

Разстояние от Елани до Сани: 13 км.

Обща информация

Градчето Сани се намира по западното протежение на ръкава Касандра на п-в Халкидики, в близо до Неа Фокея. Сани се разполага на територията на древното колониално селище Сани Палини, сформирано от преселници от Еретрия. С разнообразието и богатството си на пейзажи, Сани предлага много повече от луксозни хотелски комплекси. Неговото крайбрежно разположение, прегърнато от борови гори, го превръща в идеален курорт за любителите на природата на Касандра и Халкидики.

Недалеч от тези атракции се разполагат обширни територии от блата, езера и гори, където обитават повече от половината от всички местни за Гърция видове птици. Големи части от този природен рай са защитени по европейската екологична програма "Натура 2000“.

Този район на Касандра е толкова богат на атрактивни места, че дори самите пътища към природните резервати са осеяни от скрити природни кътчета, лозя, стари църкви на местата на несъществуващи вече селища, изоставен затвор, буйни гори, зелени хълмове и широки крайбрежни ивици.

Днес Сани е популярна туристическа дестинация, привличаща хиляди местни и чуждестранни туристи всяка година. Ресторантите предлагат средиземноморска и международна кухня. Могат да се намерят гръцки таверни, узерии, кафенета, магазини, книжарници и арт галерии, които присъстват дискретно, без да доминират пейзажа.

Събития в Сани

Годишният фестивал „Сани“ се организира между юли и август и е едно от най-важните събития в Гърция. В него се представят творци от страната и чужбина. В допълнение към основните събития често се провеждат и спонтанни изпълнения в една или друга механа.

Всяка година през май пък Сани е домакин на гурме фестивал – едно от най-значимите гастрономически събития в Халкидики, а и в цяла Гърция.

Интересни места в околността на Сани

Най-голямата историческа атракция на Сани е впечатляващата кула Ставроникита. Построена през 1543 г., кулата е запазена марка на този район на Касандра. До XIV в. Сани е под църковното ръководство на Атон, затова има множество стари църкви, построени в този период, на които всеки турист може да се любува.

В близост до Сани се намира археологическата атракция "Герани" - впечатляващите руини и некропол на древно градче, специализирало се в добива на морска сол, са разположени съвсем на плажа. Екскурзията до тази крайбрежна зона обещава да ви зарадва с впечатляваща комбинация от скална морска панорама, зелени гори и блата и археологически находки.

Не е за изпускане и марината на Сани. На това луксозно частно пристанище можете да намерите както малки съдове, така и великолепни яхти пред впечатляващата алея с елегантна архитектура.

Плажове в близост до Сани, Халкидики

Плаж Сани (Халкидики):

По крайбрежието на Сани има множество по-малки плажове - мястото е сред най-популярните на Касандра. Всички те са пясъчни и предоставят всякакви удобства за къпещите се (ресторанти, барове и водни спортове). В района някога се е издигал древният град Сани Палини, построен от преселници от Еретрия. До римско време той е бил един от най-развитите градове на Халкидики.

Плаж Сивири (Халкидики):

Старото рибарско пристанище на Касандра днес е малко сезонно селище около красив пясъчен плаж с ресторанти и барове.

Плаж Афитос (Халкидики):

Тук ще откриете два плажа - по един от двете страни на селцето. Те са малки и с кристално чисти води. И двата разполагат с ресторанти и барове.

Плаж Неа Фокея (Халкидики):

Плажът пред селището е пясъчен и идиличен. Разполага с ресторанти и механи.

Плаж Неа Потидея (Халкидики):

Плажът е разположен пред едноименното селище и е огромен, пясъчен и изцяло организиран. Свързан е с плажа Агиос Мамас. Разполага с всякакви видове ресторанти, барове и съоръжения за водни спортове.

Най-популярни хотели в Сани

→ Всички хотели в Сани (8 хотели)

Хотели на Халкидики

Хотели в Гърция

Препоръчани хотели в Гърция